Barack Obama: Statele Unite vor riposta la atacurile cibernetice comise de Rusia

Statele Unite vor "lua măsuri" ca reacţie la atacurile cibernetice comise de Rusia în campania electorală americană, avertizează preşedintele în funcţie, Barack Obama, citat de ABC News Chicago.

1430 afișări
Imaginea articolului  Barack Obama: Statele Unite vor riposta la atacurile cibernetice comise de Rusia

Barack Obama: Statele Unite vor riposta la atacurile cibernetice comise de Rusia (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Statele Unite vor "lua măsuri" ca reacţie la atacurile cibernetice comise de Rusia în campania electorală americană, avertizează preşedintele în funcţie, Barack Obama, citat de ABC News Chicago.

"Cred că nu există dubii că atunci când un guvern străin înceară să influenţeze integritatea alegerilor noastre ... trebuie să luăm măsuri şi vom lua. Vom lua măsuri când şi unde vom dori. Unele vor fi explicite şi publice, altele nu", a declarat Barack Obama pentru postul public de radio din SUA (NPR).

"Preşedintele rus, Vladimir Putin, este conştient despre sentimenele pe care le am în acest caz, căci am vorbit direct cu el", a subliniat Barack Obama.

Conform unor oficiali din cadrul serviciilor secrete americane citaţi de NBC News, Vladimir Putin ar fi intervenit direct în atacurile cibernetice care au vizat campania electorală din Statele Unite. Informaţii dezvăluite recent ar conţine dovezi despre implicarea directă a liderului de la Kremlin în atacurile informatice care au vizat serverele Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA.

La nivel public, Rusia a catalogat drept "absurde" acuzaţiile privind implicarea lui Vladimir Putin în scrutinul din SUA.

Speculaţiile conform cărora preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost implicat personal în operaţiunile hackerilor de a influenţa scrutinul prezidenţial din Statele Unite sunt "absurde", consideră ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. "Am fost uimit când am aflat acest lucru. Este absurd, nu există nicio şansă ca cineva să creadă acest lucru", a reacţionat Serghei Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici