Barack Obama susţine proiectul de lege care prevede interzicerea a peste 100 de modele de arme

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va susţine proiectul de lege elaborat de o senatoare democrată privind interzicerea vânzărilor, transferurilor, fabricării şi importului a 100 de modele de arme de foc, anunţă Casa Albă.

267 afișări
Imaginea articolului Barack Obama susţine proiectul de lege care prevede interzicerea a peste 100 de modele de arme

Barack Obama susţine proiectul de lege care prevede interzicerea a peste 100 de modele de arme (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

 

"Preşedintele Obama susţine activ intenţia senatoarei Feinstein privind reintroducerea interdicţiilor referitoare la armele de foc", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Această lege federală adoptată în 1994, în timpul Administraţiei Bill Clinton, a expirat în 2004, iar Congresul SUA nu a mai prelungit-o.

Anunţul intervine la câteva zile după atacul armat care a avut loc într-o şcoală din statul Connecticut, în care au fost ucise 27 de persoane, dintre care 20 de copii.

Vânzarea, transferul, fabricarea şi importul a aproximativ 100 de tipuri de arme de foc ar urma să fie interzise, conform unui proiect de lege iniţiat de către senatoarea Dianne Feinstein. Lista include puşti şi pistoale semiautomate. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici