Barack Obama urmează să anunţe că o susţine pe Hillary Clinton pentru funcţia de preşedinte. Liderul de la Casa Albă a evitat până acum să nominalizeze în mod clar un anumit candidat

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, ar putea anunţa în câteva zile că o susţine în mod clar pe Hillary Clinton pentru a reprezenta Partidul Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie, afirmă surse citate de presa americană.

1266 afișări
Imaginea articolului Barack Obama urmează să anunţe că o susţine pe Hillary Clinton pentru funcţia de preşedinte. Liderul de la Casa Albă  a evitat până acum să nominalizeze în mod clar un anumit candidat

Barack Obama urmează să anunţe că o susţine pe Hillary Clinton pentru funcţia de preşedinte - surse

Conform unor surse citate de cotidianul The New York Times şi de postul CNN, Barack Obama ar urma să anunţe săptămâna aceasta că susţine candidatura lui Hillary Clinton. O astfel de poziţie ar conduce în mod sigur la o decizie a politicianului Bernie Sanders de a se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului democrat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Chiar dacă a semnalat în mai multe rânduri o preferinţă pentru Hillary Clinton, fost secretar de Stat în Administraţia sa, Barack Obama a evitat până acum să susţină în mod clar un anumit candidat, concentrându-se pe criticarea politicianului Donald Trump, candidatul Partidului Republican la funcţia de preşedinte.

Cel mai probabil, anunţul lui Barack Obama va fi făcut după scrutinele organizate de Partidul Democrat în statele New Jersey şi California.

"Cred, cel puţin, că Barack Obama poate astfel încât să nu încerce delegitimizarea procesului sau să nu pună sub semnul întrebării faptul că Hillary Clinton este candidatul Partidului Democrat", a declarat Brian Fallon, un purtător de cuvânt al fostului secretar de Stat, citat de CNN.

Hillary Clinton are deja susţinerea a 2.357 de electori, urmând să atingă pragul de 2.383 de voturi necesar pentru a deveni oficial candidatul Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte al SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici