Barbados, pas istoric către independenţă. Vrea să-şi lase în urmă trecutul colonial şi să se rupă de regină

  • Regina Marii Britanii nu va mai fi şefa statului Barbados începând cu noiembrie 2021.
  • Locuitorii insulei vor să lase în urmă trecutul colonial şi să fie „stăpâni” pe ţara lor.
1625 afișări
Imaginea articolului Barbados, pas istoric către independenţă. Vrea să-şi lase în urmă trecutul colonial şi să se rupă de regină

Barbados, pas istoric către independenţă. Vrea să-şi lase în urmă trecutul colonial

Decizie istorică pentru Barbados. Prim-ministrul Mia Mottley a anunţat că insula din Caraibe vrea să devină republică, precizând că este timpul ca Barbados să renunţe complet la trecutul său colonial, conform metro.co.uk.

„Locuitorii din Barbados vor un şef de stat dintre ai lor. Este argumentul suprem de încredere în cine suntem noi cu adevărat şi în capacitatea noastră”, a mai spus Mottly.

Insula şi-a obţinut independenţa faţă de Regatul Unit în anul 1966, dar regina a rămas monarhul constituţional până în prezent. 
 
Majoritatea ţărilor din Caraibe au păstrat legături formale cu monarhia engleză deşi şi-au obţinut independenţa acum circa 55 de ani. 
 
Prin pasul actual, Barbados se va alătura altor ţări, precum Trinida şi Tobago, Dominica şi Guyana care au devenit republici. La rândul său, Jamaica dă şi ea semne că vrea să facă tranziţia în viitorul apropiat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici