Bărbat acuzat de divulgarea declaraţiilor fiscale ale lui Donald Trump

Un bărbat din SUA a fost acuzat că a divulgat declaraţiile fiscale ale unui „oficial guvernamental de rang înalt”, despre care se înţelege că ar fi Donald Trump, scrie BBC.

318 afișări
Imaginea articolului Bărbat acuzat de divulgarea declaraţiilor fiscale ale lui Donald Trump

Bărbat acuzat de divulgarea declaraţiilor fiscale ale lui Donald Trump

Procurorii au declarat că Charles Littlejohn, un contractant al IRS - organismul fiscal la nivelul SUA - a furat informaţiile şi le-a transmis unei organizaţii de presă.

El este acuzat, de asemenea, că a furat informaţii despre declaraţiile fiscale a „mii” dintre „cele mai bogate persoane” din SUA.

Departamentul de Justiţie susţine că aceste date au fost date unui alt organism de presă.

Documentele tribunalului arată că cele două organizaţii de ştiri au publicat „numeroase articole” bazate pe aceste informaţii.

Niciuna dintre ele nu a fost acuzată de vreo infracţiune.

Deşi documentele judiciare nu menţionează numele oficialului guvernamental, o sursă a confirmat pentru partenerul BBC din SUA, CBS News, că este vorba despre fostul preşedinte Donald Trump.

Aceeaşi persoană a mai spus că organizaţia de presă care a primit informaţii despre declaraţiile fiscale ale dlui Trump a fost The New York Times, în timp ce a doua, care a primit informaţii despre alte persoane, a fost site-ul ProPublica.

The New York Times a refuzat să comenteze pentru CBS News cu privire la aceste afirmaţii, în timp ce ProPublica a declarat pentru postul de televiziune: „Nu avem niciun comentariu cu privire la anunţul de astăzi al DoJ. Aşa cum am mai spus anterior, ProPublica nu cunoaşte identitatea sursei care a furnizat această sumedenie de informaţii despre impozitele plătite de cei mai bogaţi americani”.

Nu a existat niciun comentariu public din partea lui Trump.

Documentele instanţei susţin că, între 2017 şi 2021, Littlejohn a lucrat pentru o firmă de consultanţă anonimă care, la rândul ei, a lucrat pe baza unor contracte ale IRS, Departamentul Trezoreriei SUA, care se ocupă de administrarea fiscală.

Documentele mai susţin că, între 2018 şi 2020, în timp ce Littlejohn lucra la un contract cu IRS, „a furat declaraţii fiscale şi informaţii despre declaraţii”, unele dintre acestea datând de mai bine de 15 ani.

Acuzaţia împotriva lui Littlejohn este de divulgare neautorizată a declaraţiilor fiscale şi a informaţiilor despre declaraţii. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la cinci ani de închisoare. Nu a existat niciun comentariu public din partea rezidentului din Washington DC.

Un articol apărut în 2020 în The New York Times, despre care se crede că s-a bazat pe scurgerile de informaţii, susţinea că Trump a plătit doar 750 de dolari în impozitul federal pe venit atât în 2016, anul în care a candidat la preşedinţia SUA, cât şi în primul său an la Casa Albă.

Ziarul a mai spus că nu a plătit niciun impozit pe venit în 10 din cei 15 ani anteriori şi că înregistrările dezvăluie „pierderi foarte mari şi ani de evaziune fiscală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
divulgare,
fiscal,
trump

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici