Bărbat arestat după ce pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie a fost găsit uraniu

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost arestat în cadrul unei anchete legate de descoperirea unor urme de uraniu într-un pachet de marfă pe aeroportul Heathrow din Londra, a anunţat duminică Poliţia Metropolitană din Marea Britanie, citată de Reuters.

826 afișări
Imaginea articolului Bărbat arestat după ce pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie a fost găsit uraniu

Bărbatul a fost arestat sâmbătă sub suspiciunea de infracţiune teroristă şi a fost eliberat pe cauţiune în cadrul anchetei, a precizat Poliţia.

O cantitate foarte mică de uraniu a fost detectată într-un pachet care a sosit pe Aeroportul Heathrow pe 29 decembrie.

Richard Smith, şeful Comandamentului de combatere a terorismului din cadrul poliţiei londoneze, a declarat că, în ciuda arestării, incidentul „nu pare să aibă legătură cu nicio ameninţare directă la adresa publicului”.

Ofiţerii s-au deplasat sâmbătă la o adresă din Cheshire, iar bărbatul a fost dus la o secţie de poliţie din nord-vestul Angliei şi a fost eliberat duminică pe cauţiune până în aprilie.

Uraniul poate fi utilizat pentru producerea de energie în scopuri civile şi ştiinţifice şi este un ingredient cheie pentru armele nucleare. Anumiţi izotopi emit radiaţii care pot fi dăunătoare pentru oameni, iar metalul în sine este toxic dacă este ingerat sau inhalat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici