Bărbat arestat în Serbia pentru că i-a ameninţat cu moartea pe ambasadorul SUA şi pe procurorul sârb

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat miercuri în Serbia, pentru că a folosit reţelele de socializare pentru a-i trimite ameninţări cu moartea ambasadorului SUA la Belgrad, Michael Kirby, dar şi procurorului general sârb, relatează postul B92 în pagina electronică.

106 afișări
Imaginea articolului Bărbat arestat în Serbia pentru că i-a ameninţat cu moartea pe ambasadorul SUA şi pe procurorul sârb

Bărbat arestat în Serbia pentru că i-a ameninţat cu moartea pe ambasadorul SUA şi pe procurorul sârb (Imagine: Shutterstock)

Potrivit cotidianului Blic, suspectul, un locuitor din Belgrad, i-a ameninţat pe ambasadorul american, pe procurorul general al Serbiei, Zagorka Dolovaţ, şi pe redactorul şef al redacţiei de ştiri de la postul de televiziune B92, Veran Matici.

În timpul percheziţiei efectuate la domiciliul suspectului, poliţia a găsit un pistol, a precizat cotidianul citat.

Mesajele adresate ambasadorului american conţineau ameninţări potrivit cărora va fi "împuşcat de un pluton de execuţie militar ruso-sârb imediat ce va fi declarată starea de război, ceea ce se va întâmpla foarte curând".

Suspectul l-a ameninţat de asemenea pe Matici într-un email, calificându-l drept un "necredincios şi un colaborator al CIA".

Bărbatul era cunoscut de poliţie, pentru ameninţări proferate în trecut, atacarea unor ofiţeri de poliţie şi posesie ilegală de arme de foc şi muniţii.

El a răspuns în trecut când a fost convocat în instanţă, înfăţişându-se îmbrăcat în uniformă de camuflaj. Suspectul, care va compărea joi în faţa unui judecător, susţine că nu a făcut nicio ameninţare, ci oferea "informaţii despre starea de urgenţă care va urma din cauza conflictului cu Occidentul".

În pofida numeroaselor plângeri care l-au vizat, bărbatul a primit până în prezent cinci sentinţe cu suspendare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici