Al Doilea Război Mondial  Bărbat de 98 ani, fost gardian nazist la un lagăr de exterminare, a fost acuzat pentru uciderea a mii de evrei

Un bărbat de 98 de ani a fost acuzat în Germania de complicitate la crimă, fiindcă a lucrat ca gardian la lagărul de concentrare nazist Sachsenhausen între 1943 şi 1945.

939 afișări
Imaginea articolului Bărbat de 98 ani,  fost gardian nazist la un lagăr de exterminare, a fost acuzat pentru uciderea a mii de evrei

Un cetăţean german, rezident al comitatului Main-Kinzig, lângă Frankfurt, este acuzat că a „masacrarea a mii de prizonieri, fiind membru al detaşamentului de gardieni SS”, au declarat procurorii din Giessen. Nu s-a dat publicităţii numele suspectului.

Bărbatul este acuzat de peste 3.300 de cazuri de complicitate la crime între iulie 1943 şi februarie 1945. Rechizitoriul a fost depus la tribunalul din Hanau, care va decide dacă trimite cazul în judecată. Dacă o face, bărbatul va fi judecat conform legii juvenile, ţinând cont de vârsta sa la momentul presupuselor crime.

Acuzaţiile de crimă şi complicitate la crimă nu sunt supuse unei prescripţii în dreptul german.

Mai mult de 200.000 de persoane au fost ţinute în captivitate la Sachsenhausen, la nord de Berlin, între 1936 şi 1945. Zeci de mii au murit de foame, boli, muncă forţată şi alte cauze, precum şi prin experimente medicale şi operaţiuni sistematice de exterminare ale  SS, inclusiv împuşcături, spânzurări şi gazare.

Numerele exacte ale celor ucişi variază, cu estimări superioare de 100.000, transmite The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici