Bărbatul acuzat de înjunghierea a patru copii din Annecy, reţinut pentru tentativă de omor

Bărbatul suspectat că a înjunghiat patru copii într-un loc de joacă din Alpii francezi a fost reţinut sub acuzaţia de tentativă de omor.

352 afișări
Imaginea articolului Bărbatul acuzat de înjunghierea a patru copii din Annecy, reţinut pentru tentativă de omor

Sursa foto: Twitter

Judecătorii francezi i-au înmânat sâmbătă acuzaţiile preliminare solicitantului de azil sirian în vârstă de 31 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit. El urmează să se prezinte în instanţă în această după-amiază.
 
În urma înjunghierii, patru copii s-au luptat pentru viaţa lor. Doi adulţi au fost, de asemenea, răniţi în atacul care a avut loc joi dimineaţa în oraşul pitoresc Annecy.
 
Sâmbătă, procurorul principal Line Bonnet-Mathis a declarat că martorii l-au auzit pe suspect, care purta o cruce la gât, spunând "în numele lui Iisus Hristos" în timp ce i-a atacat pe copii, relatează Independent.
 
Ea a dezvăluit că s-a constatat că suspectul nu se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor atunci când a fost examinat în arest.
 
Ea a spus: "Un medic psihiatru l-a examinat, de asemenea, şi l-a pronunţat ca fiind capabil să se prezinte în faţa instanţei. Este prematur să se facă orice fel de concluzie psihiatrică cu privire la starea agresorului până în prezent".
 
După arestarea sa, prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat că suspectul este un cetăţean sirian care a primit azil în Suedia în urmă cu 10 ani.
 
Ea a confirmat că acesta intrase legal în Franţa şi că avea asupra sa documente de identitate suedeze şi un permis de conducere suedez.
 
El a cerut azil în Franţa, care nu a fost procesat, deoarece avea deja statutul de refugiat în Suedia, a spus ea.
 
Joi, procurorul din Annecy, Bonnet-Mathis, a declarat că nu există "nicio dovadă" a unui motiv terorist.
 
Acest lucru a apărut după ce surse din cadrul poliţiei au declarat pentru ziarul francez Le Monde că bărbatul s-a declarat creştin sirian în cererea sa de azil în Franţa.
 
De asemenea, publicaţia a relatat că, în momentul arestării, acesta purta o cruce creştină pe un lanţ la gât.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici