Bărbatul care s-a sinucis în faţa aripii de vest a Capitoliului cerea "dreptate socială"

Capitoliul a fost redeschis sâmbătă după-amiaza, la două ore după ce un bărbat s-a sinucis în faţa aripii de vest a sediului Congresului american, a anunţat într-o conferinţă de presă Kim Dine, şeful poliţiei Legislativului din Washington, relatează CNN.

143 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care s-a sinucis în faţa aripii de vest a Capitoliului cerea "dreptate socială"

Bărbatul care s-a sinucis în faţa aripii de vest a Capitoliului cerea "dreptate socială" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, neidentificat, a venit în zona publică din faţa aripii de vest a Capitoliului sâmbătă după-amiaza şi s-a sinucis împuşcându-se, a declarat Dine. Martori au declarat pentru CNN că zeci de persoane au asistat la scenă îngroziţi, inclusiv copii.

Sinucigaşul avea un rucsac şi un troler, pe care autorităţile le-au tratat ca suspecte, ceea ce a condus la închiderea clădirii pe timpul investigaţiei, potrivit Poliţiei Capitoliului.

Bărbatul purta o pancartă cu un mesaj despre "dreptatea socială", au precizat autorităţile. Un martor, Robert Bishop, a declarat pentru CNN că acesta a spus ceva despre taxarea celor "1%".

Dine a declarat că pare să "nu existe vreo legătură cu terorismul".

Clădirea şi centrul pentru vizitatori au fost blocate, perioadă în care turiştii sau personalul nu au putut să intre sau iasă.

Zona Capitoliului era plină de turişti, în această perioadă în care cireşii înfloriţi de-a lungul National Mall atrag numeroase persoane.

Membri ai Poliţiei Capitoliului, care au venit la faţa locului, nu au tras focuri de armă, a precizat Dine.

După ce bagajele suspecte au fost examinate, interdicţia a fost ridicată, iar traficul pietonal a fost reluat.

La incident au intervenit Departamentul Poliţiei Metropolitane, care investighează moartea, dar şi poliţia federală (FBI), Secret Service şi Park Police.

Numeroşi turişti se aflau la faţa locului şi filmau. Aceste înregistrări au fost predate forţelor de ordine care investighează incidentul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici