Băsescu nominalizează oligarhii: Patriciu, Tăriceanu, D.I. Popescu, Voiculescu, Verestoy, Hrebenciuc

Preşedintele suspendat Traian Băsescu i-a nominalizat, miercuri, în cadrul discursului susţinut la mitingul de la Cluj-Napoca, pe "oligarhii" care "îndreaptă decizia politică spre interesele lor, şi nu spre interesul general".

2 afișări

Astfel, Băsescu i-a numit pe Dinu Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Ioan Popescu, Dan Voiculescu, Verestoy Attila, Viorel Hrebenciuc şi Ion Iliescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dinu Patriciu este adevăratul conducător al PNL şi al Guvernului. Dan Voiculescu influenţează deciziile politice din ultimii 17 ani în favoarea lui. Dan Ioan Popescu este cel care a pus bazele sistemului ticăloşit din vînzarea de energie. Verestoy are pretenţia că dă de mâncare românilor şi care a reuşit să controleze bonurile de masă, luate la schimb de susţinere politică. Viorel Hrebenciuc este sforarul şi artizanul acestei acţiuni de suspendare a preşedintelui alături de Ion Iliescu", a afirmat Băsescu.

Potrivit acestuia, în spatele "oligarhilor" există o reţea la nivel central cu ramificaţii la baronii din teritoriu.

"Aceşti oameni controlează deciziile la nivelul judeţelor şi deciziile la nivel central. Aşa a fost posibil să se dea legi şi ordonanţe în favoarea unor persoane, şi nu în interes general. Această oligarhie nu suportă dreptatea şi funcţionarea corectă a instituţiilor statului, nici a Justiţiei. Ei ştiu că în momentul în care Justiţia nu mai e controlată politic răspund în faţa legii", a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu le-a spus participanţilor la miting că pe toţi politicienii nominalizaţi de el i-a supărat adevărul, altfel nu găseşte o explicaţie pentru faptul că "marele patriot Corneliu Vadim Tudor se pupă cu marele patriot Marko Bela şi-şi dau mâna asupra urnei de vot".

Preşedintele suspendat le-a spus participanţilor că, după ce la referendum populaţia va decide ca el să nu fie suspendat, va lupta pentru introducerea votului uninominal.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei clujene, la mitingul de la Cluj-Napoca au participat peste 25.000 de persoane.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de Traian Băsescu. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici