Bashar al-Assad, la prima apariţie în public după 19 iulie

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat duminică rugăciunea de Aid el-Fitr care marchează încheierea Ramadanului într-o moschee din Damasc, înconjurat de oficiali de rang înalt ai partidului Baas şi ai Guvernului, potrivit imaginilor transmise de televiziunea oficială.

322 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad, la prima apariţie în public după 19 iulie

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În imagini, Assad apare aşezat pe jos în moscheea al-Hamad, în cartierul de lux Mouhajirine (nord), în prezenţa premierului Wael al-Halaqi, numit recent în această funcţie, a lui Mohamed Said Bkitan, secretar general adjunct al Baas, şi a preşedintelui Parlamentului Jihad Lahham.

Îmbrăcat într-un costum sobru, cămaşă albă şi cravată gri, Assad a apărut pentru prima dată în public de la atentatul în care au murit patru oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate la 19 iulie.
De atunci, televiziunea a prezentat de mai multe ori imagini cu preşedintele primind diverse personalităţi dar aceasta este prima dată când este văzut în afara palatului său.


n discurs, imamul, şeicul Mohamed Kheir Ghantous, a ales o sură din Coran care afirmă că după lucrurile rele vin şi cele bune.

El a subliniat, de asemenea, că "Siria va triumfa în faţa complotului americano-occidental susţinut de wahhabiţi şi takfiri" (extremişti religioşi sunniţi).

Regimul preşedintelui Assad se confruntă cu o revoltă fără precedent care a provocat moartea a peste 23.000 de persoane în 17 luni de violenţe, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici