Bashar al-Assad: Numai urnele pot decide viitorul preşedintelui

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a apreciat că numai "urnele" pot să îi decidă viitorul şi a avertizat asupra unui conflict "pe termen lung" cu rebelii, într-un interviu pentru postul rus de televiziune RT, a cărui transcriere a fost publicată vineri.

274 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Numai urnele pot decide viitorul preşedintelui

Bashar al-Assad (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Plecarea sau nu a preşedintelui de la putere "se poate decide numai la urne", a declarat al-Assad, notând că este vorba despre o "temă populară".

"Nu este vorba despre ceea ce se spune, ci despre ceea ce putem face prin intermediul urnelor, iar urnele sunt cele care vor spune foarte simplu oricărui preşedinte să rămână sau să plece" de la putere, a adăugat al-Assad în limba engleză.

În acest interviu realizat la Damasc de către corespondenta Russia Today (RT), al-Assad a mai declarat că Siria nu se află în "război civil", ci se confruntă cu un conflict cu rebeli care ar putea să se prelungească "pe teemrn lung" în cazul în care aceştia continuă să primească susţinere din străinătate.

"Nu este vorba despre un război civil. Este vorba despre terorism şi despre o susţinere din străinătate acordată teroriştilor pentru a destabiliza Siria. Acesta este războiul nostru", a subliniat el.

"Este, deci, necesar să ne aşteptăm la un război dificil. Nu ne putem aştepta ca o ţară mică precum Siria să poată să învingă în decurs de câteva zile sau săptămâni toate aceste ţări care luptă împotriva noastră prin procură", a adăugat al-Assad, citând Statele Unite, ocidentul şi ţările arabe.

În cazul în care susţinerea rebelilor din străinătate încetează, "pot să afirm că vom termina totul în decurs de câteva săptămâni", a apreciat el.

"Dar atât timp cât va exista o aprovizionare neîntreruptă a teroriştilor cu armament, logistică şi tot restul, acesta va fi un război pe termen lung", a subliniat preşedintele sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici