Bashar al-Assad: Occidentul cooperează în secret cu Damascul în combaterea terorismului

State occidentale au trimis consultanţi în materie de securitate care cooperează cu Administraţia de la Damasc în combaterea terorismului, afirmă preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, potrivit unui post tv australian citat de site-ul agenţiei Reuters.

2017 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Occidentul cooperează în secret cu Damascul în combaterea terorismului

Bashar al-Assad: Occidentul cooperează în secret cu Damascul în combaterea terorismului

Bashar al-Assad a declarat că ţările occidentale - care cer înlăturarea Administraţiei sale, dar întâmpină în cadrul propriilor graniţe ameninţarea atacurilor islamiste - cooperează în secret cu Damascul în operaţiuni de combatere a terorismului.

"Aceste ţări ne atacă politic, dar apoi ne trimit oficiali cu care să tratăm în culise, în mod special cu sectorul de securitate", a declarat Bashar al-Assad într-un interviu acordat postului australian SBS.

Dar, în general, aceste ţări "nu vor să provoace nemulţumirea Statelor Unite. De fapt, majoritatea oficialilor vestici repetă numai ceea ce SUA le spune. Aceasta este realitatea", adăugat liderul sirian.

Nu a existat nici o reacţie din partea statelor occidentale.

Statele vestice au susţinut rebelii în războiul civil împotriva regimului Bashar al-Assad şi îi cer acestuia să faciliteze viitoarea tranziţie democratică. Acesta a refuzat, promiţând să continue lupta până când Damascul va recâştiga controlul total asupra Siriei. Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători ai actualului preşedinte sirian.

Printre forţele oponente lui Assad se află grupurile militante islamiste care au instruit musulmanii europeni radicali ce au participat la luptele militare, iar uneori s-au întors în Europa pentru a susţine atacuri teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici