Basorelief reprezentând un bărbat nud, mascat îniantea negocierilor UE-Iran la sediul ONU

Un basorelief reprezentând un bărbat nud culcat pe spate, al cărui sex este vizibil, aflat la intrarea în Sala de Consiliu a Palatului Naţiunilor Unite de la Geneva, a fost mascat cu un panou mare alb, înaintea deschiderii marţi a negocierilor UE-Iran în dosarul nuclear, relatează AFP.

254 afișări
Imaginea articolului Basorelief reprezentând un bărbat nud, mascat îniantea negocierilor UE-Iran la sediul ONU

Basorelief reprezentând un bărbat nud, mascat îniantea negocierilor UE-Iran la sediul ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost dezvăluită luni în pagina online a publicaţiei La Tribune de Genève, care precizează că panoul a fost instalat pentru ca să acopere basorelieful, în urmă cu mai multe zile.

În faţa panoului au fost instalate două steaguri, unul european, iar celălalt iranian.

"Montajul" ascunde un basorelief în marmură din Ashburton, o lucrare care aparţine sculptorului britanic Eric Gill.

Intitulată "Crearea omului", opera a fost inspirată în parte de fresca lui Michelangelo "Crearea lui Adam".

Marea Britanie a făcut-o cadou ONU în 1938.

Potrivit La Tribune de Genève, consultările între ONU şi Iran se vor desfăşura în saloane private care dau spre "Crearea Omului" şi nu se doreşte "şocarea" oaspeţilor iranieni.

Contactat în acest sens, serviciul de presă al ONU a răspuns că a dat curs cererii ţării gazdă, Elveţia.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului elveţian de Externe, panoul a fost instalat pentru a crea un "fond neutru" în spatele participanţilor în momentul fotografiilor de grup. Ea a precizat că acest fundal ar servi la mascarea uşilor Sălii de Consiliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici