BBC: Acord de încetare a ostilităţilor între Israel şi mişcarea Hamas. Israelul şi Hamas NEAGĂ aceste informaţii

Israelul a ajuns la un acord de încetare a focului cu mişcarea palestiniană Hamas, armistiţiul urmând să intre în vigoare vineri, afirmă surse citate de BBC News online. Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a negat aceste informaţii.

427 afișări
Imaginea articolului BBC: Acord de încetare a ostilităţilor între Israel şi mişcarea Hamas. Israelul şi Hamas NEAGĂ aceste informaţii

ACORD de încetare a ostilităţilor între Israel şi mişcarea Hamas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 15:52 Hamas neagă existenţa unui acord de încetare a ostilităţilor cu Israelul

Un reprezentant al mişcării palestiniene Hamas a negat joi existenţa unui acord privind un armistiţiu cu Israelul, la scurt timp după ce un oficial israelian a anunţat încetarea ostilităţilor începând de vineri, de la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), relatează AFP.

"Informaţiile privind un acord de încetare a ostilităţilor sunt inexacte. Eforturi sunt în curs, dar nu există un acord pentru moment", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abou Zouhri.

UPDATE 15:42 Israelul neagă informaţiile privind ajungerea la un acord cu Hamas

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a negat informaţiile privind ajungerea la un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas, potrivit site-ului Ynetnews.

"Relatările despre încetarea focului sunt departe de a reprezenta realitatea, am vorbit cu premierul şi, din câte am aflat, sunt incorecte", a spus Lieberman.

Acordul de încetare a focului, mediat de Egipt, ar urma să intre în vigoare vineri la ora 6.00 dimineaţa (6.00, ora României), precizează BBC.

"S-a ajuns la un acord de încetare a focului. Cred că ora este 6.00, vineri", a declarat un oficial israelian sub protecţia anonimatului.

Mişcarea islamistă Hamas încă nu a confirmat armistiţiul.

Israelul efectuează de zece zile raiduri aeriene asupra poziţiilor mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, ca reacţie la asasinarea a trei adolescenţi israelieni şi la atacurile cu rachete palestiniene. Bilanţul confruntărilor este de circa 200 de morţi de partea palestiniană şi un mort în Israel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici