BBC: Stoparea "turismului pentru ajutoare sociale" îi va afecta inclusiv pe britanici

Londra şi-a propus să stopeze "turismul pentru ajutoare sociale" pentru a limita numărul de români şi bulgari care ar putea ajunge în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii, dar această măsură îi va afecta şi pe britanici, relatează BBC News Online.

645 afișări
Imaginea articolului BBC: Stoparea "turismului pentru ajutoare sociale" îi va afecta inclusiv pe britanici

BBC: Stoparea "turismului pentru ajutoare sociale" îi va afecta inclusiv pe britanici (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Miniştrii caută să limiteze accesul la beneficii sociale odată cu anularea restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, însă pentru a fi compatibile cu legile Uniunii Europene, modificările legislative trebuie aplicate deopotrivă imigranţilor şi cetăţenilor britanici, conform BBC News Online.

Astfel, Guvernul îşi propune să elaboreze o serie de măsuri, prin care încearcă să aducă Marea Britanie în linie cu politicile altor state europene, aprobate de Curtea Europeană de Justiţie. Consiliile locale vor trebui să elaboreze liste pentru alocarea locuinţelor sociale, care să ţină cont de conexiunile locale ale individului (cei care sunt născuţi, educaţi sau care au rude în zonă), astfel încât străinii să poată mai greu să obţină locuinţe.

William Hague, Ministrul de Externe britanic, a declarat că oamenii nu ar mai trebui să fie atraşi în Marea Britanie doar de ajutoarele sociale şi că "turismul pentru ajutoare social" trebuie să înceteze.

Miniştrii consideră că impactul restricţiilor temporare de muncă şi faptul că opt ţări membre UE îşi anulează şi ele restricţiile în acelaşi timp, face greu de estimat numărul românilor şi bulgarilor care vor emigra în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici