BBC: Vladimir Putin are mulţi fani pe Facebook

Experţii ISD au identificat 10 grupuri publice pro-Putin cu peste 650.000 de membri. Conţinutul grupurilor include fotografii şi mesaje de laudă la adresa liderului rus, scrise în mai multe limbi, inclusiv engleză, rusă, farsi, arabă şi khmer.

1951 afișări
Imaginea articolului BBC: Vladimir Putin are mulţi fani pe Facebook

Sursa Foto - Kremlin.ru

Invazia Ucrainei de către Rusia a fost condamnată pe scară largă în multe părţi ale lumii, dar o reţea de grupuri Facebook conduse de oameni cu motivaţii obscure ar dori să schimbe percepţiile despre liderul ţării.

Milioane de oameni au văzut postări care îl înfăţişează pe preşedintele Vladimir Putin ca fiind zâmbitor, binevoitor şi iubitor de pace, transmite BBC

Aceştia sunt superfanii lui Putin 

Pe un grup pro-putinist, poţi găsi poze care îl arată hrănind un pui de căprioară sau înconjurat de fete tinere în costum tradiţional, şi mii de postări care îl laudă pe liderul rus.

BBC a investigat aceste grupuri uriaşe pro-Putin cu ajutorul cercetătorilor de la Institutul pentru Dialog Strategic. 

Sursa Foto - Facebook, Grup pro-Putinist 

Experţii ISD au identificat 10 grupuri publice pro-Putin, precum Vladimir Putin - Liderul Lumii Libere. Grupurile au peste 650.000 de membri. Conţinutul include fotografii şi mesaje de laudă  la adresa liderului rus, scrise în mai multe limbi, inclusiv engleză, rusă, farsi, arabă şi khmer.

Nu numai că sunt populare, dar sunt foarte active. În ultima lună, cercetătorii au numărat 16.500 de postări, primind peste 3,6 milioane de interacţiuni.

Scopul general al grupurilor pare să fie promovarea lui Putin ca un erou în faţa Occidentului, cu un sprijin internaţional covârşitor.

Imaginile îl arată adesea pe liderul rus „mergând încrezător, ţinând în braţe căţei, privind cu dor în camera de filmat, salutând trupele ruse sau călare pe o serie de animale sălbatice, inclusiv urşi şi lei.

Aceste grupuri au obţinut peste 100.000 de noi membri de la începutul invaziei din 24 februarie.

Săpând în detalii, a rezultat că mulţi dintre fanii enumeraţi ca administratori ai grupurilor au conturi duplicate sub acelaşi nume. Cercetătorii au găsit cel puţin 100 de astfel de conturi în reţea.

Sursa Foto - Facebook, Grup pro-Putinist 

Aceste conturi se succed în general unul pe celălalt şi uneori postează mesaje încântătoare sau îşi trimit reciproc emoji-uri de inimă. 

Rularea de conturi duplicate este o potenţială încălcare a regulilor Facebook privind comportamentul neautentic, spune ISD.

BBC a contactat Facebook, care spune că are politici împotriva conturilor false şi a suspendat o serie de conturi pe baza informaţiilor din raport şi a propriilor investigaţii.

Continuăm să luăm măsuri ferme pentru a preveni răspândirea dezinformării legate de criza din Ucraina”, spune un purtător de cuvânt al companiei-mamă Meta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici