Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA

Administraţia de la Beijing a avertizat, miercuri, că va trece la acţiuni de ripostă dacă preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, se va întâlni, în cursul unei deplasări în SUA, cu Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, informează cotidianul Financial Times.

1610 afișări
Imaginea articolului Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA

Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA

Tsai Ing-Wen va efectua un turneu extern de zece zile şi ar putea avea o întrevedere cu Kevin McCarthy în California. Vizita preşedintelui Taiwanului este considerată esenţială pentru afirmarea capacităţilor de interacţiuni externe, pe fondul intensificării incisivităţii Chinei, care consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a ameninţat în mai multe rânduri că va realiza reunificarea, chiar cu forţa militară dacă va fi necesar.

"Determinarea Taiwanului de a avea deschidere către lume va deveni mai puternică. Mesajul pe care vreau să îl transmit în cursul acestei vizite va proteja constant libertatea noastră şi democraţia (...)", a declarat Tsai Ing-Wen. Liderul de la Taipei va sta două nopţi la New York, după care va merge în Guatemala şi Belize, două dintre cele 13 ţări care au recunoscut Taiwanul. La întoarcere, va sta două zile în Los Angeles.

Eventuala întâlnire a liderului de la Taipei cu Kevin McCarthy ar fi "o altă provocare", care ar sabota "pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwanului", a reacţionat Departamentul pentru Afacerile Taiwaneze din cadrul Administraţiei Chinei, avertizând că Beijingul "va riposta în mod determinat".

Armata chineză a efectuat exerciţii de amploare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată la Taipei în vara anului 2022 de Nancy Pelosi, în acel moment preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici