Beijingul avertizează Ucraina privind catalogarea unor firme din China ca "sponsori ai războiului”

Beijingul a transmis Ucrainei că relaţiile bilaterale ar putea fi afectate de faptul că autorităţile de la Kiev consideră mai multe companii din China ca fiind "sponsori internaţionali ai războiului", au declarat pentru Reuters două surse ucrainene de rang înalt.

1319 afișări
Imaginea articolului Beijingul avertizează Ucraina privind catalogarea unor firme din China ca "sponsori ai războiului”

Beijingul avertizează Ucraina privind catalogarea unor firme din China ca "sponsori ai războiului”

Avertismentul a fost comunicat Ucrainei în cadrul unei întâlniri a ambasadorului Chinei la Kiev cu oficiali guvernamentali ucraineni, au declarat sursele, care au vorbit sub protecţia anonimatului din cauza sensibilităţii problemei.

Beijingul are legături strânse cu Moscova şi s-a abţinut de la a critica invazia Rusiei în Ucraina, dar a susţinut, pe de altă parte, că suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor ţărilor trebuie să fie respectate.

Ucraina a catalogat 48 de companii la nivel global, inclusiv 14 din China, ca "sponsori internaţionali ai războiului", ale căror activităţi comerciale, susţine Kievul, ajută indirect sau contribuie la eforturile de război ale Rusiei.

"Ambasadorul a spus că toate acestea ar putea avea un impact negativ asupra relaţiilor noastre", a declarat una dintre surse.

Cea de-a doua sursă a sugerat că Beijingul ar putea lega această conjunctură de achiziţiile chinezeşti de cereale ucrainene. Asta în contextul în care înainte de invazia Rusiei ,din 24 februarie 2022, China a fost cel mai mare partener comercial al Ucrainei şi rămâne un consumator important de cereale, ulei de floarea-soarelui şi minereu de fier ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici