Beijingul: Peste 600 de persoane s-au predat, după protestele din Tibet

Peste 600 de persoane s-au predat poliţiei chineze, după protestele violente de la Lhasa şi manifestaţiile din regiunile învecinate Tibetului, a precizat miercuri presa oficială chineză.

10 afișări
Imaginea articolului Beijingul: Peste 600 de persoane s-au predat, după protestele din Tibet

Beijingul: Peste 600 de persoane s-au predat, după protestele din Tibet

Potrivit Cotidianului Tibetului, "280 de infractori s-au predat deja poliţiei", după revoltele de la Lhasa, de la 14 martie, soldate oficial cu 19 morţi (18 civili şi un poliţist) şi 623 de răniţi.

Autorităţile chineze l-au acuzat pe Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, aflat în exil în India, că a organizat aceste revolte.

La Ngawa, într-un cartier tibetan din provincia Sichuan, unde aveau loc revolte la 16 martie, 381 de persoane s-au predat autorităţilor, a precizat miercuri China Daily.

"Marea majoritate a acestora sunt cetăţeni obişnuiţi sau călugări care au fost păcăliţi sau obligaţi", a declarat liderul local al Partidului comunist, Shu Tao.

Beijingul a anunţat că un poliţist a fost ucis luni în cadrul revoltelor din districtul tibetan Garza, din Sichuan.

Reprezentanţii tibetani aflaţi în exil au anunţat un bilanţ de 140 de morţi.

Un grup de jurnalişti străini au plecat spre Lhasa miercuri, în cadrul unei călătorii de trei zile, organizată special pentru jurnalişti de către Ministerul chinez de Externe.

Un purtător de cuvânt al ministerului, Qin Gang, a anunţat marţi că "jurnaliştii vor efectua vizite în locurile marcate de revolte şi vor putea vorbi cu răniţii".

China, care interzisese iniţial jurnaliştilor accesul liber în Tibet şi în provinciile marcate de manifestaţii, a criticat modul în care o anumită parte a presei occidentale a relatat aceste incidente, acuzându-le de deformarea realităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici