Belarusul îşi recheamă ambasadorul din Statele Unite

Belarusul şi-a rechemat vineri ambasadorul din Statele Unite şi a recomandat diplomatului american să părăsească fosta naţiune sovietică.

23 afișări
Imaginea articolului Belarusul îşi recheamă ambasadorul din Statele Unite

Belarusul îşi recheamă ambasadorul din Statele Unite

Ministerul de Externe din Belarus a anunţat într-un comunicat că iniţiativa a fost adoptată după ce Washingtonul a impus noi sancţiuni companiei naţionale de petrol Belneftehim.

"Una dintre măsuri este chemarea ambasadorului belarus de la Washington pentru consultări. În acelaşi timp şi din acelaşi motiv, Belarusul îl îndeamnă pe ambasadorul american să părăsească ţara", a declarat Andrei Popov, purtătorul de cuvânt al Ministerului belarus de Externe.

La Washington, Gordon Johndroe, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, şi-a exprimat regretul "pentru această acţiune nejustificată a Guvernului belarus".

"Este o acţiune regretabilă care îndepărtează şi mai mult Belarusul de Europa şi de restul lumii", a spus Johndroe.

Ambasada americană de la Minsk a comunicat că ambasadorul Karen Stewart este în ţară, fără însă a oferi detalii.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care nu are dreptul să călătorească în Uniunea Europeană şi SUA, a anunţat că doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Occidentul, în principal cu Bruxelles-ul.

Lukaşenko a ameninţat că îl va expulza pe ambasadorul american, Karen Stewart, dacă împotriva ţării sale vor fi impuse noi sancţiuni.

Atât Statele Unite, cât şi Uniunea Europeană au adoptat măsuri punitive împotriva Belarusului după fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici