Belgia investighează o "navă-spion" rusească în Marea Nordului

  • Belgia a declarat că investighează prezenţa unei "nave spion ruseşti" în Marea Nordului, la o zi după ce vecina sa, Olanda, a raportat că Rusia vizează infrastructura din Marea Nordului.
  • Nava a fost detectată în Marea Nordului belgiană în jurul jumătăţii lunii noiembrie a anului trecut, a declarat Vincent Van Quickenborne, ministrul Justiţiei şi al Mării Nordului, într-o declaraţie intitulată "Navă spion rusă în largul coastelor noastre în noiembrie".
  • Deşi prezenţa navelor ruseşti în Marea Nordului nu este interzisă, Belgia a declarat că monitorizează atent situaţia, în contextul războiului din Ucraina.
1129 afișări
Imaginea articolului Belgia investighează o "navă-spion" rusească în Marea Nordului

Belgia investighează o "navă-spion" rusească în Marea Nordului

Nu cunoaştem motivele exacte ale acestei nave ruseşti, dar să nu fim naivi", a declarat Van Quickenborne. „Mai ales dacă se comportă în mod suspect în apropierea parcurilor noastre eoliene, a cablurilor submarine de gaz şi de date şi a altor infrastructuri critice".

Agenţia olandeză de informaţii militare a declarat luni că a detectat o navă rusă la un parc eolian offshore din Marea Nordului, în timp ce încerca să cartografieze infrastructura energetică. Marina şi paza de coastă olandeză au escortat nava în afara zonei, potrivit Reuters.
 
De la începutul anului, a intrat în vigoare legea belgiană privind securitatea maritimă, care permite, printre altele, supravegherea pe mare cu camere de luat vederi, cu camere mobile pe drone sau pe nave. Guvernul spune că va folosi acest lucru pentru a monitoriza turbinele eoliene şi va lua măsurile necesare.
 
Moscova nu a comentat rapoartele olandeze şi belgiene despre navă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici