Belgia respinge o propunere SUA privind distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său

Ministrul belgian al Apărării Pieter De Crem a declarat luni că nu este de acord cu distrugerea unei părţi a arsenalului chimic sirian în ţara sa.

109 afișări
Imaginea articolului Belgia respinge o propunere SUA privind distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său

Belgia respinge o propunere SUA privind distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul său

Belgia a fost, alături de Franţa, una dintre ţările care au fost abordate de către Statele Unite în vederea unei participări la eliminarea arsenalului chimic sirian.

"Vreau să fac un efort pentru a contribui, dar să facem acest lucru la noi, la prima vedere şi pe termen lung, nu sunt de acord", a declarat De Crem pentru postul flamand de radio VRT.

El a precizat că Belgia este pregătită să contribuie la inventarierea armelor chimice. "Putem propune să ajutăm la neutralizare", dar "cred că acest lucru este necesar să aibă loc în împrejurimi, în sensul larg, pe teritoriul sirian", a adăugat ministrul, citat de agenţia Belga. "Deplasarea acestor arme este în sine o misiune dificilă", a subliniat el.

Albania, de asemenea abordată de Washington, a exclus deja, vineri, ca o parte a operaţiunilor de distrugere să se desfăşoare pe teritoriul său.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a aprobat vineri planul de distrugere a arsenalului chimic sirian până la jumătatea lui 2014. Acesta prevede ca armele să fie transportate în afara ţării, pentru asigurarea distrugerii acestora în modul "cel mai sigur şi mai rapid" posibil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici