Belgia şi Olanda colaborează pentru a combate traficul de droguri. În 2022 a fost confiscată o cantitate record de cocaină în portul Anvers

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul belgian de Finanţe Vincent Van Peteghem, împreună cu secretarul de stat olandez al Vămilor, Aukje de Vries, au oferit detalii despre capturile de cocaină din porturile Anvers şi Rotterdam, care, împreună, au ajuns la 160 de tone.

149 afișări
Imaginea articolului Belgia şi Olanda colaborează pentru a combate traficul de droguri. În 2022 a fost confiscată o cantitate record de cocaină în portul Anvers

Autorităţile belgiene au confiscat o cantitate record de 110 tone de cocaină în portul Anvers în 2022.

Cele două ţări au declarat că vor continua să colaboreze pentru a combate traficul de droguri. "Belgia şi Olanda fac schimburi regulate de decizii strategice, de formare şi de informaţii colectate prin inteligenţă artificială", potrivit unui comunicat, adăugând că ambele ţări vor "investi în vămile puternice".

Belgia va recruta peste 100 de noi angajaţi în portul Anvers şi va achiziţiona noi echipamente de scanare, potrivit comunicatului, citat de POLITICO.

Van Peteghem a declarat în cadrul conferinţei de presă că vameşii îşi îndeplinesc foarte bine sarcinile. "Aceasta arată că abordarea profesională şi decisivă continuă a vămilor belgiene are succes în lupta necruţătoare împotriva comerţului internaţional cu droguri".

Noile cifre au venit la o zi după ce o fetiţă de 11 ani a fost împuşcată mortal în Anvers în ceea ce se crede a fi un incident legat de droguri.

Potrivit primarului din Anvers, Bart De Wever, "există un război al drogurilor".

Un oficial belgian a declarat presei locale că Anvers este "destinaţia principală" pentru traficanţii de droguri, întrucât Belgia reprezintă 40% din toate descoperirile de cocaină din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici