Belgradul cere eliberarea sârbilor arestaţi la Kosovska Mitroviţa

Ministrul sârb pentru Kosovo, Slobodan Samardzici, a cerut ONU să îi elibereze pe sârbii arestaţi luni de forţele internaţionale în incinta a două tribunale ale Naţiunilor Unite din Kosovo, pe care le ocupau începând cu ziua de vineri, a relatat agenţia Tanjug.

13 afișări
Imaginea articolului Belgradul cere eliberarea sârbilor arestaţi la Kosovska Mitroviţa

Belgradul cere eliberarea sârbilor arestaţi la Kosovska Mitroviţa

"Trebuie menţinute ordinea, stabilitatea şi procesul de cooperare, cerem (Naţiunilor Unite) să elibereze aceste persoane şi să rezolve problemele (...) prin acorduri şi discuţii", a declarat Samardzici.

Oficialul sârb a declarat că a discutat duminică seară cu adjunctul reprezentantului special al ONU în Kosovo, Larry Rossin, la Graceaniţa, în apropiere de Priştina, şi că cei doi au convenit că nu vor fi luate măsuri înainte de Samardzici să se deplaseze la Mitroviţa.

"Am convenit să rezolvăm probleme în mod paşnic, dar acest acord a fost încălcat", a adăugat ministrul sârb.

El a precizat că se ca deplasa în oraşul Kosovska Mitroviţa în cursul zilei.

Mai multe focuri de armă au fost trase luni în nordul oraşului Mitroviţa împotriva forţelor internaţionale după arestarea sârbilor care ocupau de vineri clădirea care găzduieşte tribunalele ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici