Benedict al XVI-lea va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit"

Benedict al XVI-lea va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit" sau Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, pontif roman emerit", după demisia de joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi.

442 afișări
Imaginea articolului Benedict al XVI-lea va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit"

Papa Benedict al XVI-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt a explicat că din momentul în care nu va mai fi Papă, Benedict al XVI-lea va purta veşminte albe, simple, diferite de cele papale.

Fără ceremonii, Papa îşi va încheia oficial atribuţiile joi la ora locală 20.00 (21.00 ora României), după ce îi va saluta, joi dimineaţa, pe cardinalii prezenţi la Roma. El se va deplasa cu elicopterul, la ora 17.00 (18.00 ora României), la Castelul Gandolfo, la 25 de kilometri sud de Roma, pentru a locui, timp de două luni, în reşedinţa papală de vară.

Decanul Colegiului Sacru, Cardinalul Angelo Sodano, va trimite cardinalilor invitaţii pentru "Congregaţiile" premergătoare Conclavului, începând de vineri, însă acestea nu vor începe până luni, a precizat purtătorul de cuvânt.

Părintele Lombardi a declarat că "Sfântul Părinte se pregăteşte de ultima audienţă generală de miercuri, în rugăciune" şi îşi triază documentele din apartamentele pe care le va părăsi.

"Trebuie să îşi separe documentele legate de conducerea Bisericii şi de funcţiile precedente", (prefect al Congregaţiei pentru doctrina credinţei), care vor fi introduse în arhivele Vaticanului, de "notiţele cu caracter personal pe care le va lua în noua sa locuinţă", a declarat el.

Secretarul său particular, Monseniorul Georg Gänswein îi "face cunoscute mesajele venite din lumea întreagă", inclusiv de la numeroşi şefi de stat şi "îl va ajuta să le răspundă".

Cel puţin 50.000 de bilete au fost rezervate pentru participarea la ultima audienţă a Papei în Piaţa Sfântul Petru, fără a pune la socoteală zecile de mii de persoane, care se vor aduna în împrejurimi, mai ales pe Via della Conciliazione, bulevardul care duce la Vatican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici