Benjamin Netanyahu pledează nevinovat în procesul intentat pentru acte de corupţie: "Confirm răspunsul scris trimis în numele meu"

  • Benjamin Netanyahu pledează nevinovat în procesul privind acte de corupţie.
  • "Confirm răspunsul scris trimis în numele meu", a declarat Benjamin Netanyahu în instanţă.
  • Premierul în exerciţiu al Israelului este acuzat de mită, abuz de încredere şi fraudă.
173 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu pledează nevinovat în procesul intentat pentru acte de corupţie: "Confirm răspunsul scris trimis în numele meu"

Foto: Profimedia

Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, a pledat nevinovat, luni, la Tribunalul districtual din Ierusalim, în procesul privind presupuse acte de corupţie, cu aproximativ şase săptămâni înainte de scrutinul parlamentar anticipat.
 
"Confirm răspunsul scris trimis în numele meu", a declarat Benjamin Netanyahu în instanţă, conform site-ului Ynetnews.com. Netanyahu s-a referit la un document transmis de avocaţii săi în ianuarie, prin care premierul israelian afirma că nu este vinovat în cazul acuzaţiilor privind mită, abuz de încredere şi fraudă.
 
Imediat după declaraţie, Benjamin Netanyahu a părăsit instanţa judiciară, unde au rămas avocaţii săi, pentru continuarea procedurilor.
 
Benjamin Netanyahu este primul premier în funcţie al Israelului judecat într-un astfel de proces. Sute de persoane au protestat în faţa instanţei, cerându-i lui Benjamin Netanyahu să se retragă de la conducerea Guvernului în exerciţiu. În Israel vor avea loc alegeri parlamentare anticipate pe 23 martie.
 
Benjamin Netanyahu este inculpat pentru abuz de încredere, în "Cazul 2000". Dosarul se referă la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la o înţelegere cu Arnon "Noni" Mozes, patronul cotidianului Yedioth Ahronoth, prin care să obţină materiale media favorabile în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.
 
De asemenea, Benjamin Netanyahu este inculpat pentru mită în "Cazul 4000", în care este suspectat că a luat decizii de reglementare care l-au avantajat pe Shaul Elovitch, principalul acţionar al Bezeq, cea mai mare firmă de telecomunicaţii din Israel, în schimbul unor materiale media favorabile difuzate pe site-ul Walla News. Benjamin Netanyahu este pus sub acuzare şi în "Cazul 1000", pentru abuz de încredere, deoarece ar fi primit cadouri în valoare de aproximativ un milion de shekeli (circa 280.000 de dolari) de la oameni de afaceri, în schimbul promovării intereselor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici