Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a ANULAT întrevederea cu Sigmar Gabriel/ Ministrul german de Externe se declară "surprins"

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a decis anularea întrevederii pe care urma să o aibă cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, din cauza insistenţei oficialului german de a se întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii care denunţă atrocităţi atribuite unor militari israelieni.

2219 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a ANULAT întrevederea cu Sigmar Gabriel/  Ministrul german de Externe se declară "surprins"

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anulat întrevederea cu Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe

"Întrevederea a fost anulată", a declarat David Keyes, purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu, citat de site-ul YnetNews.com.

Benjamin Netanyahu avertizase că va anula întrevederea cu Sigmar Gabriel dacă oficialul german se va întâlni cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale israeliene Breaking the Silence şi B'Tselem, care denunţă abuzuri atribuite unor militari israelieni comise în teritoriul palestinian Cisiordania.

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, s-a declarat "surprins" de hotărârea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de anulare a întrevederii cu el, subliniind însă că relaţiile între Germania şi Israel nu vor fi afectate de incidentul diplomatic.

"Anularea întrevederii m-a surprins", a reacţionat Sigmar Gabriel, citat de revista Bild.

"Relaţia specială între Germania şi Israel nu va fi afectată. Relaţia mea cu Israelul nu se va schimba", a subliniat Sigmar Gabriel.

Anterior, Sigmar Gabriel i-a dat asigurări preşedintelui israelian, Reuven Rivlin, în legătură cu menţinerea angajamentului Germaniei pentru "prietenia, parteneriatul şi relaţia specială cu Israelul".

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici