Benjamin Netanyahu şi Mahmoud Abbas se vor reîntâlni la 14 şi 15 septembrie

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, au convenit să se reîntâlnească, la 14 şi 15 septembrie, "în regiune", iar, ulterior, din două în două săptămâni, a anunţat joi emisarul american George Mitchell.

13 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu şi Mahmoud Abbas se vor reîntâlni la 14 şi 15 septembrie

Benjamin Netanyahu şi Mahmoud Abbas se vor reîntâlni la 14 şi 15 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi au avut o întâlnire privată, la Washington, după o întâlnire trilaterală, cu secretarul de Stat Hillary Clinton, în care au reiterat obiectivul comun, al celor două state pentru două popoare.

Netanyahu şi Abbas vor căuta "un cadru al unui acord" pentru obţinerea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat Mitchell, care a refuzat să ofere detalii despre temele discutate.

Conţinutul discuţiei, a declarat el, "trebuie să fie păstrat privat şi tratat cu cea mai mare sensibilitate".

"Scopul nostru este de a soluţiona toate subiectele principale de dezacord, de-acum într-un an", a subliniat acesta.

George Mitchell a subliniat, totodată, că cei doi lideri au condamnat, joi dimineaţa, "orice formă de violenţă care vizează civili nevinovaţi".

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, au participat, începând cu ora locală 12.40 (19.40, ora României), la o întâlnire privată, în cadrul reluării negocierilor directe, anunţa joi un oficial din cadrul Departamentului de Stat american.

Întâlnirea s-a desfăşurat fără consilieri şi traducători, potrivit acestui oficial.

Anterior, cei doi au participat la o întâlnire de 35 de minute cu secretarul de Stat american, Hillary Clinton. Mai mulţi consilieri, din cadrul celor două delegaţii s-au alăturat, ulterior, dicuţiilor, timp de 40 de minute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici