Berlin: Manifestaţie împotriva ceremoniilor care marchează căderea Zidului - FOTO

O mie de militanţi de extremă-stânga, anarhişti şi antifascişti au manifestat sâmbătă în capitala Germaniei, împotriva ceremoniilor care marchează 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

45 afișări
Imaginea articolului Berlin: Manifestaţie împotriva ceremoniilor care marchează căderea Zidului - FOTO

Berlin: Manifestaţie împotriva ceremoniilor care marchează căderea Zidului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii au plecat de la vechiul post de frontieră Checkpoint Charlie şi au mers pe strada Friedrichstrasse în direcţia celebrului bulevard Unter den Linden, din centrul Berlinului.

"Nu există sfârşitul Istoriei" sau "Împotriva dominaţiei falsei libertăţi" se putea citi pe pancartele manifestanţilor.

O serie de ceremonii sunt prevăzute luni la Berlin, pentru a comemora căderea Zidului la 9 noiembrie 1989.

La ceremonii vor participa Lech Walesa şi Mihail Gorbaciov, precum şi alte personalităţi istorice ale evenimentelor din 1989.

O mie de piese de domino gigantice vor fi doborâte pentru a simboliza căderea Zidului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici