Berlusconi a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, spitalizat de duminică seara în urma unei agresiuni, a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, în special o afecţiune cardiacă ce l-a constrâns să se opereze în Statele Unite.

25 afișări
Imaginea articolului Berlusconi a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani

Berlusconi a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silvio Berlusconi, în vârstă de 73 de ani, a fost lovit în faţă cu o replică în miniatură a Domului din Milano aruncată de un bărbat cu probleme psihice în cursul unui miting politic. Premierul italian a suferit o fractură nazală, are doi dinţi sparţi şi o rană la buza superioară.

Pe 31 decembrie 2004, Silvio Berlusconi a fost lovit la cap de un trepied al unui aparat foto aruncat de un tânăr. În urma incidentului, Berlusconi a fost transportat la secţia de urgenţe cu o rană minoră pe pielea capului.

În urmă cu trei ani, Silvio Berlusconi a leşinat în faţa a mii de susţinători în Toscana, din cauza unei crize cardiace, fiind prins în braţe de agenţii de securitate şi de medicul personal. La jumătatea lunii decembrie 2006, Berlusconi s-a operat în Cleveland (SUA) pentru "corectarea ritmului cardiac".

Silvio Berlusconi este primul lider italian care a folosit problemele de sănătate ca argument politic într-o ţară care în general păstrează discreţia în probleme de acest fel.

În 2006, Berlusconi a suferit o operaţie de menisc, explicând public că a vrut să le arate agenţilor de pază că încă îi mai poate întrece pe distanţa de 60 de metri, în pofida vârstei. "I-am întrecut, dar m-am accidentat", glumea Berlusconi.

Premierul italian este cunoscut pentru încercările de a părea mai tânăr decât vârsta pe care o are, recurgând la chirurgia estetică pentru combaterea calviţiei.

În 1997, Berlusconi a fost operat de cancer la prostată la Milano, dar presa a aflat acest lucru abia după câţiva ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici