Berlusconi denunţă drept "o condamnare lipsită de orice fundament" sentinţa Curţii de Casaţie - VIDEO

Silvio Berlusconi a calificat joi drept o "condamnare lipsită de orice fundament" sentinţa definitivă a Curţii de Casaţie la o pedeapsă cu închisoare pentru fraudă fiscală, subliniind că vrea să continue să facă politică.

177 afișări
Imaginea articolului Berlusconi denunţă drept "o condamnare lipsită de orice fundament" sentinţa Curţii de Casaţie - VIDEO

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această condamnare este lipsită de orice fundament şi mă va priva de libertatea şi drepturile mele politice", a declarat fostul şef de Guvern într-un mesaj video, denunţând "o adevărată animozitate judiciară fără egal".

"Trebuie să continuăm să luptăm, să facem politică, pentru a realiza toate reformele necesare, în primul rând în justiţie", a adăugat el, aşezat la un birou şi având în fundal steagurile italian şi european.

"Vom relansa Forza Italia", a spus el, referindu-se la partidul politic pe care l-a fondat la intrarea sa în politică, în 1994.

Il Cavaliere, de trei ori preşedinte al Consiliului italian de Miniştri, a fost condamnat joi pentru fraudă fiscală, pentru că a "umflat" în mod artificial preţul drepturilor de difuzare a unor filme, cumpărate prin firme-paravan care îi aparţineau, când acestea au fost revândute imperiului său audiovizual Mediaset.

"Nu am creat niciodată vreun sistem de fraudă fiscală", s-a apărat Il Cavaliere. "Sunt mândru că am contribuit la bogăţia ţării, plătind miliarde ca impozit statului italian", a mai spus el.

Pe de altă parte, premierul italian Enrico Letta a îndemnat joi seara la "calm" şi "respectarea" justiţiei şi deciziilor sale, după anunţarea condamnării definitive a lui Berlusconi la închisoare.

"Pentru binele ţării, este necesar, acum, ca inclusiv în cadrul legitim al dezbaterii interne între forţele politice, atmosfera calmă (...) să facă să prevaleze interesul Italiei", a scris Letta într-un comunicat.

De de altă parte, avocaţii lui Berlusconi au denunţat o sentinţă "injustă", apreciind că există "motive şi argumente juridice foarte solide să se ajungă la o achitare completă".

"Vom evalua şi vom întreprinde orice iniţiativă utilă, inclusiv în faţa instanţelor europene, cu scopul de a obţine ca această sentinţă injustă să fie modificată în mod radical", au anunţat avocaţii Franco Coppi şi Nicolo Ghedini, citaţi de agenţia de presă italiană Ansa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici