Berlusconi glumeşte după eşecul de la Milano, spunând că îşi pregătea înmormântarea, dar a amânat-o

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a glumit referindu-se la înfrângerea electorală suferită la Milano, afirmând, înaintea întâlnirii cu preşedintele României, Traian Băsescu, că voia să îşi programeze "înmormântarea", dar a amânat-o pentru că are "multă treabă", informează Il Messaggero.

271 afișări
Imaginea articolului Berlusconi glumeşte după eşecul de la Milano, spunând că îşi pregătea înmormântarea, dar a amânat-o

Berlusconi glumeşte după eşecul de la Milano, spunând că îşi pregătea înmormântarea, dar a amânat-o (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce candidatul din partidul său, Letizia Moratti, a pierdut alegerile la Milano, Berlusconi a glumit cu jurnaliştii, marţi dimineaţă, la ieşirea din hotel înainte de a se întâlni cu Traian Băsescu: "Programasem o şedinţă. Voiam să fixez data înmormântării mele, dar am multă treabă în următoarele zile şi va trebui să amânăm".

Berlusconi a făcut aceste declaraţii răspunzând întrebărilor jurnaliştilor privind viitorul său politic, după ce, în alegerile locale din Milano, candidatul stângii Giuliano Pisapia a obţinut 55,1 la sută din voturi, în faţa primarului în exerciţiu Letizia Moratti (44,89 de procente), candidata Poporului Libertăţii (PdL), partidul premierului italian.

Oraşul Milano, capitala economică a Italiei şi simbolul berlusconismului, era miza principală a turului doi al alegerilor locale. Milano era condus de forţele de centru-dreapta de 20 de ani, fiind oraşul natal al lui Berlusconi şi locul unde este sediul imperiului mediatic Fininvest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici