Berlusconi: Gropile de gunoi de la Neapole vor fi declarate zone militare

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat miercuri că locurile unde vor fi depozitate deşeurile de la Neapole vor fi declarate "zone militare" şi protejate ca atare, la sfârşitul primei şedinţe a Cabinetului său, care s-a reunit în mod simbolic în acest oraş.

47 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Gropile de gunoi de la Neapole vor fi declarate zone militare

Berlusconi: Gropile de gunoi de la Neapole vor fi declarate zone militare (Imagine: Mediafax Foto)

"Locurile şi uzinele legate de gestionarea deşeurilor vor fi declarate zone de interes strategic naţional, devenind de fapt zone militare şi vor fi păzite de membri ai forţelor armate care vor asigura protecţie absolută", a declarat Silvio Berlusconi în cadrul unei conferinţe de presă.

"Acţiunile de blocare ale unor grupuri organizate de persoane nu vor mai fi tolerate", a avertizat premierul italian, precizând că "Statul va interveni cu forţa şi autoritatea sa".

"Guvernul a desemnat cinci noi zone în regiunea Neapole care vor fi folosite ca gropi de gunoi", a declarat Berlusconi, adăugând că acestea "vor fi făcute cunoscute în următoarele zile".

Locuitorii din Neapole şi din regiunea apropiată împiedică în mod constant crearea de noi gropi de gunoi, pe motiv că sunt prea aproape de locuinţele lor.

Persoanele care incită la "dezordini" împotriva creării de gropi de gunoi vor risca o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, în timp ce persoanele care împiedică amenajarea lor vor risca pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici