Berlusconi: Italia va aproba săptămâna viitoare un plan de susţinere a băncilor

Italia va aproba, săptămâna viitoare, un plan de susţinere a băncilor, care ar putea folosi obligaţiuni convertibile sau acţiuni preferenţiale, a declarat, miercuri, premierul Silvio Berlusconi.

58 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Italia va aproba săptămâna viitoare un plan de susţinere a băncilor

Berlusconi: Italia va aproba săptămâna viitoare un plan de susţinere a băncilor

Potrivit cotidianului Financial Times, bancherii se aşteaptă ca planul să includă 30 de miliarde de euro pentru recapitalizare prin diverse instrumente financiare.

Totodată, oficialul italian s-a pronunţat în favoarea acordării mai multor credite pentru populaţie şi companii.

"Lucrăm la tot. În curând vom acorda un stimulent, susţinere pentru bănci, companii şi famlii pentru a rezista crizei financiare", a spus el.

În perioada următoare o "importantă" bancă va anunţa credite suplimentare de cinci miliarde de euro disponibile pentru companiile mici şi mijlocii, a adăugat oficialul italian.

Ideea ca guvernele să poată cere băncilor să majoreze acordarea de împrumuturi cu până la 5% este binevenită, consideră premierul. Atât Berlusconi, cât şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, au cerut băncilor să sprijine mediul economic prin creşterea creditării pentru a calma temerile că o criză de finanţare ar putea afecta economia.

Italia a anunţat un program de sprijin pentru sectorul bancar la 9 octombrie, în contextul în care marile state europene au anunţat planuri similare. Guvernul de la Roma nu a făcut publice detalii privind suportul de care ar putea beneficia sistemul financiar.

Până în prezent, nicio bancă din peninsulă nu a cerut ajutor statului, iar autorităţile nu intenţionează să preia acţiuni obişnuite la bănci decât la cererea acestora, a precizat Berlusconi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici