Berlusconi, "mândru" de cum a acţionat în timpul crizei, vrea "să reia drumul Guvernului"

Silvio Berlusconi s-a declarat "mândru", duminică, de modul în care a acţionat pe parcursul crizei economice şi a afirmat că vrea "să reia drumul Guvernului", într-o scrisoare trimisă unui partid de dreapta la o zi de la demisia lui din funcţia de preşedinte al Consiliului italian.

297 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, "mândru" de cum a acţionat în timpul crizei, vrea "să reia drumul Guvernului"

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Sunt mândru de ceea ce am reuşit să facem în decursul a trei ani şi jumătate, marcaţi de o criză internaţională fără precedent în istorie", afirmă el într-o scrisoare adresată secretarului naţional al Dreptei, un mic partid care în prezent s-a reunit în congres la Torino (nord).

"Împărtăşesc convingerile voastre şi sper că vom relua împreună drumul Guvernului", adaugă el, în prima sa reacţie publică după ce a părăsit puterea în strigătele de bucurie ale mulţimii, sâmbătă, la Roma.

Il Cavaliere susţine că a pierdut majoritatea absolută în Parlament, marţi, deoarece "până la urmă a prevalat logica micilor şantaje şi a dezertărilor care sunt cel mai vechi viciu al politicii italiene".

Berlusconi îl critică pe preşedintele Camerei Deputaţilor Gianfranco Fini, fostul său aliat trecut în opoziţie în urmă cu un an, a cărui "frondă" a fost "păcatul original" care a subminat parcursul legislaturii, apreciază el.

Încă o dată, Berlusconi îşi apără bilanţul, afirmând că Italia "face deja enorm de mult în termeni de măsuri de austeritate economică şi că a acceptat cu mare simţ de răspundere sacrificiile impuse de planurile de austeritate adoptate în iulie şi august".

Il Cavaliere consideră că Italia este "o ţară care, adăugând la datoria publică economiile private, se situează în termeni de soliditate pe locul al doilea în Europa, imediat după Germania" şi are o rată a şomajului "inferioară cu două puncte procentuale mediei europene".

Având o datorie enormă (1.900 de miliarde de euro, respectiv 120 la sută din PIB), Italia a fost plasată sub supravegherea Fondului Monetar Internaţional, a Uniunii Europene şi Băncii Centrale Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici