Berlusconi se compară cu Mussolini: Mi-a lipsit puterea la conducerea Guvernului, la fel ca lui

Silvio Berlusconi deplânge miercuri lipsa de putere la conducerea Guvernului italian, citându-l pe fostul dictator fascist Benito Mussolini, care şi el şi-a exprimat regretul pentru că nu a putut face decât "recomandări".

202 afișări
Imaginea articolului Berlusconi se compară cu Mussolini: Mi-a lipsit puterea la conducerea Guvernului, la fel ca lui

Benito Mussolini (Imagine: Wikipedia)

"Sunt obosit pentru că nu am reuşit să dictez linia şi nu am putut face politică aşa cum aş fi vrut. Mă simt mai puternic ca cetăţean liber decât ca preşedinte al Consiliului", afirmă el într-un interviu acordat cotidianului La Stampa şi publicat miercuri.

"Citesc o carte despre scrisorile lui Mussolini către (amanta sa) Claretta şi el a zis la un moment dat: «Dar nu înţelegi că nu contez deloc, pot face doar recomandări». Iată, mă simt în aceeaşi situaţie", explică Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani.

Întrebat de directorul cotidianului Mario Calabresi despre diferenţele faţă de dictatura fascistă, preşedintele Consiliului a răspuns: "Bineînţeles, nu sunt un dictator, chiar dacă aţi scris acest lucru ani la rând. Dar vreau să spun că ei sunt părinţii Constituţiei noastre, care, tocmai de teamă ca istoria să nu se repete, au slăbit Executivul în mod excesiv".

Preşedintele Italiei a anunţat marţi seara demisia lui Berlusconi, după ce acesta a pierdut majoritatea absolută în Camera Deputaţilor.

Această demisie va avea loc după adoptarea de către Parlament a măsurilor economice promise Uniunii Europene, adică până la sfârşitul lui noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici