Berlusconi vrea alegeri anticipate "cât mai curând"

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marţi jurnaliştilor că a cerut preşedintelui Republicii, Giorgio Napolitano, convocarea de alegeri anticipate "cât mai curând posibil".

1 afișare
Imaginea articolului Berlusconi vrea alegeri anticipate "cât mai curând"

Berlusconi vrea alegeri anticipate "cât mai curând"

"Credem că nu există alt mijloc decât revenirea la urne pentru a da ţării un guvern operaţional cât mai curând posibil", a declarat Berlusconi, excluzând varianta unui guvern temporar, la încheiera întâlnirii cu şeful statului.

Napolitano, care promovează reformarea legii electorale înainte de alegerile anticipate, a încheiat marţi seară consultările politice privind reglementarea crizei italiene generată de demisia lui Romano Prodi.

Berlusconi a respins necesitatea modificării legii electorale, amintind că un astfel de demers i-a permis lui Prodi să beneficieze de "o majoritate netă în Camera Deputaţilor" şi de o majoritate fragilă în Senat "unde stânga a obţinut totuşi cu 250.000 de voturi mai puţine decât dreapta" la alegerile legislative din aprilie 2006.

Liderul dreptei italiene a apreciat că un eventual guvern de tranziţie nu va reuşi să încheie un acord privind reformarea sistemului electoral din cauza divergenţelor între formaţiunile de stânga "care nu au reuşit în doi ani să ajungă la un acord în privinţa reformelor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici