Beyonce va cânta imnul la ceremonia de învestire a lui Barack Obama

Cântăreaţa americană Beyonce, o prietenă a cuplului prezidenţial, va cânta imnul Statelor Unite în faţa a sute de mii de persoane la depunerea jurământului de către Barack Obama la 21 ianuarie, a anunţat comitetul de organizare miercuri.

261 afișări
Imaginea articolului Beyonce va cânta imnul la ceremonia de învestire a lui Barack Obama

Beyonce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe o scenă spectaculoasă - o platformă construită special în faţa Capitoliului american - Beyonce va participa la una dintre cele mai vechi tradiţii americane, înconjurată de toţi aleşii naţiunii.

Tânăra Kelly Clarkson, în vârstă de 30 de ani, şi James Taylor, 64 de ani, vor cânta, de asemenea, în cadrul ceremoniei.

Beyonce şi soţul ei, Jay-Z, s-au folosit de întreaga lor notorietate pentru a milita în favoarea lui Barack Obama în timpul campaniei prezidenţiale din 2012, Jay-Z cântând la o reuniune organizată cu o zi înaintea alegerilor şi cei doi organizând serate pentru strângerea de fonduri la New York pentru democrat.

În 2009, Beyonce a cântat la unul dintre balurile la care a dansat cuplul Obama.

Anul începe puternic pentru cântăreaţă, care va asigura, de asemenea, spectacolul din pauză la Superbowl, în februarie, finala Campionatului de fotbal american, unul dintre cele mai urmărite evenimente ale anului.

Poetul de origine cubaneză Richard Blanco, în vârstă de 44 de ani, va recita un poem în timpul ceremoniei, a anunţat comitetul, care precizează că el va fi primul homosexual care va face acest lucru.

"Opera lui Richard se potriveşte magnific cu o învestitură care va celebra forţa poporului american şi marea diversitate a ţării noastre", a declarat Barack Obama în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici