Biblii cu mesaje codate, găsite în ascunzătoarea lui Osama ben Laden

Exemplare de Biblii ale liderului terorist Osama ben Laden au fost găsite în clădirea unde el a fost ucis de către forţele speciale americane, din Abbottabad, Pakistan.

788 afișări
Imaginea articolului Biblii cu mesaje codate, găsite în ascunzătoarea lui Osama ben Laden

Biblii cu mesaje codate, găsite în ascunzătoarea lui Osama ben Laden

Potrivit The Sun, unele pagini ale acestor exemplare erau îndoite şi porţiuni de text erau subliniate. Serviciile de informaţii pakistaneze analizează textele pentru a afla detalii despre posibilitatea unor noi atentate.

În clădirea care a fost demolată de autorităţile pakistaneze, au mai fost găsite şi două dispozitive radio.

O altă teorie afirmă că Osama bin Laden ar fi căutat în textul Bibliei justificări pentru acţiunile sale.

"Bibliile erau în limba engleză şi nu suntem siguri de ce se aflau acolo. Aceste copii au fost găsite în timp ce verificam pentru ultima dată camerele înainte să demolăm clădirea. Radiourile sunt funcţionale şi vor fi predate investigatorilor împreună cu cele două cărţi. Câteva pagini erau îndoite urmând să vedem ce anume îl interesa pe bin Laden. Poate căuta învăţături despre jihad", a declarat sursa.

"Lucrurile lui Osama ben Laden nu vor fi date nimănui. Le vom păstra şi poate le vom arde mai târziu după ce nu vor mai fi de folos. Dacă este o Biblie printre ele, va fi trimisă către o librărie sau biserică", a declarat ministrul de Interne pakistanez, Rehman Malik, referindu-se la o posbilă dorinţă a serviciilor de informaţii americane de a intra în posesia acestor exemplare de Biblii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici