Biden anunţă un acord cu preşedintele Coreei de Sud pentru contracararea ameninţărilor nord-coreene

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, miercuri seară, un nou acord cu Administraţia Coreei de Sud, pentru contracararea ameninţărilor Coreei de Nord, inclusiv prin angajamentul de staţionare a unui submarin nuclear american într-o bază sud-coreeană.

345 afișări
Imaginea articolului Biden anunţă un acord cu preşedintele Coreei de Sud pentru contracararea ameninţărilor nord-coreene

"Alianţa noastră s-a format în timpul războiului şi a înflorit pe timp de pace. Tratatul nostru de apărare pe bază de reciprocitate este foarte puternic, iar acest lucru conţine angajamentul de extindere a acţiunilor în sensul descurajării militare, inclusiv prin disuasiunea nucleară, ca reacţie la ameninţările nucleare. Aceste acţiuni au o importanţă particulară în contextul ameninţărilor intense din partea Coreei de Nord şi pe fondul încălcărilor flagrante ale sancţiunilor americane", a afirmat Joseph Biden, potrivit CNN, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol.

Preşedinţii Joseph Biden şi Yoon Suk Yeol vor semna un acord care include planuri de a detaşa un submarin nuclear american în Coreea de Sud, în scopul descurajării unui eventual atac atomic din partea regimului de la Phenian.

"Statele Unite intenţionează să ia măsuri pentru a face mai vizibilă poziţia de disuasiune, prin detaşarea constantă în Coreea de Sud a unor capabilităţi strategice, inclusiv a unui submarin american dotat cu rachete nucleare, un lucru care nu s-a mai întâmplat din anii 1980", a explicat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici