Biden ar putea declara stare de urgenţă climatică în SUA. Măsura i-ar conferi puteri suplimentare

  • Trimisul SUA pentru probleme climatice, John Kerry, spune că preşedintele Joe Biden ia în considerare anunţarea unei urgenţe climatice.
  • Măsura i-ar conferi acestuia puteri suplimentare pentru a-şi promova agenda privind energia regenerabilă, care a fost blocată în Congres.
  • Kerry a declarat pentru BBC că este "mai puţin ideal" faptul că Congresul nu a fost "pe deplin" în favoarea sa.
3051 afișări
Imaginea articolului Biden ar putea declara stare de urgenţă climatică în SUA. Măsura i-ar conferi puteri suplimentare

Dar el a spus că nimeni nu este mai angajat decât preşedintele Biden să înlocuiască energia bazată pe carbon. Kerry a mai spus că recentele hotărâri ale Curţii Supreme de Justiţie care restricţionează politicile de mediu ale guvernului nu au ajutat, potrivit BBC.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

Zeci de milioane de oameni din SUA, din mai mult de jumătate de state, au fost sub incidenţa unor avertizări de căldură în ultima săptămână.

Dar eforturile lui Biden de a adopta un proiect de lege privind schimbările climatice au primit o lovitură la începutul acestei luni, când senatorul Joe Manchin din Virginia de Vest, un democrat conservator, a declarat că nu va vota în favoarea legislaţiei.

Miercuri, Biden a anunţat 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta la construirea unei infrastructuri care să reziste la fenomene meteorologice extreme şi la dezastre naturale.

Cu toate acestea, el nu a declarat în mod oficial o urgenţă climatică, în ciuda presiunilor tot mai mari în acest sens din partea colegilor democraţi şi a grupurilor de mediu.

Kerry a declarat că lumea a învăţat că energia verde a redus inflaţia, a scăzut costurile energiei, a creat locuri de muncă şi a îmbunătăţit sănătatea şi securitatea.

El a spus că Biden este pregătit să folosească "toate instrumentele pe care le are la dispoziţie" pentru a aborda schimbările climatice, inclusiv ordinele executive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici