Biden, despre creşterea preţurilor la carburanţi în SUA: Este din cauza atacului nemilos al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei

Preşedintele Joe Biden a dat vina pentru creşterea preţurilor la carburanţi în SUA direct pe războiul din Ucraina al preşedintelui rus Vladimir Putin.

1967 afișări
Imaginea articolului Biden, despre creşterea preţurilor la carburanţi în SUA: Este din cauza atacului nemilos al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei

"Adevărul simplu este că preţul benzinei a crescut cu aproape 2,00 dolari pe galon din cauza atacului nemilos al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei şi nu îl vom lăsa să scape cu asta. Şi facem tot ce putem pentru a reduce această durere la pompă acum", a spus Biden, potrivit CNBC.

"Dacă aceste experienţe ne-au arătat ceva, este că trebuie să creştem şi să valorificăm mai multă energie aici, acasă", a adăugat el.

Biden a acuzat, de asemenea, companiile de petrol şi gaze pentru ceea ce el numeşte prioritizarea profiturilor în detrimentul consumatorilor, în timp ce a făcut presiuni asupra Congresului pentru a adopta o scutire a taxei federale pe benzină.

"Fac apel la companii să treacă acest lucru, fiecare bănuţ din această reducere de 18 cenţi, la consumator", a spus Biden, adăugând: "Nu este timp acum pentru profituri".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici