Biden îi va trimite de la Varşovia un mesaj lui Putin

În timp ce şeful Rusiei va rosti „mesajul aniversar” pe 21 februarie, liderului de la Casa Alba se va afla în Polonia, la un de la startul invaziei în Ucraina.

931 afișări
Imaginea articolului Biden îi va trimite de la Varşovia un mesaj lui Putin

Biden îi va trimite de la Varşovia un mesaj lui Putin

Preşedintele american Joe Biden va folosi discursul său din Polonia, de săptămâna viitoare, pentru a-i trimite un mesaj lui Vladimir Putin, clarificând faptul că NATO va continua să sprijine eforturile de război ale Ucrainei „cât timp cât va fi necesar”.

Biden se va afla luni la Varşovia, pentru o scurtă călătorie care are loc în ajunul primei aniversări/comemorări a invaziei ruse, prilej cu care se va întâlni cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu membrii Celor Nouă de la Bucureşti.

Cu această ocazie, Biden va vorbi la telefon cu liderii Marii Britanii, Franţei şi Italiei, a informat Casa Albă.

Principalul eveniment public din timpul vizitei va fi discursul de la Castelul Regal din Varşovia, care se va concentra asupra „modului în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean care îşi apără libertatea şi democraţia”, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby.

„Preşedintele Biden va clarifica faptul că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina… cât timp cât va fi necesar. Şi bănuiesc că îl veţi auzi trimiţând mesaje lui Putin, precum şi poporului rus”, a spus Kirby.

Apoi, acesta a clarificat că Biden nu intenţionează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Zelenski, în timpul călătoriei din Polonia, fie să „vireze” în ultimul moment spre Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici