Biden l-a sunat pe Medvedev şi i-a cerut retragerea forţelor ruse din Ucraina

Vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden a îndemnat luni Moscova să-şi retragă forţele din Ucraina, într-o conversaţie la telefon cu premierul rus Dmitri Medvedev, a anunţat Casa Albă.

1259 afișări
Imaginea articolului Biden l-a sunat pe Medvedev şi i-a cerut retragerea forţelor ruse din Ucraina

Biden l-a sunat pe Medvedev şi i-a cerut retragerea forţelor ruse din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biden s-a aflat în prima linie a gestionării crizei ucrainene la Casa Albă, el contactându-l pe premierul Arseni Iaţeniuk săptămâna trecută, după numeroase discuţii, în februarie, cu Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte al ţării de către Parlamentul de la Kiev.

În discuţia cu Medvedev, după două zile de la o conversaţie între preşedintele Barack Obama şi omologul său Vladimir Putin, Biden a "îndemnat Rusia să-şi retragă forţele, să susţină mobilizarea unor observatori internaţionali în Ucraina şi să înceapă un dialog politic concret cu Guvernul ucrainean", potrivit Executivului american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici