Biden răspunde criticilor lui Cheney privind Afganistanul, întrebând "Cui îi pasă? "

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a răspuns vineri atacurilor recente ale predecesorului său, Dick Cheney, în legătură cu politica administraţiei Obama în Afganistan, întrebând ironic "Cui îi pasă", relatează Washington Times, în ediţia electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Biden răspunde criticilor lui Cheney privind Afganistanul, întrebând "Cui îi pasă? "

Biden răspunde criticilor lui Cheney privind Afganistanul, întrebând "Cui îi pasă? " (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că este total greşit", a declarat vicepreşedintele, referindu-se la criticile lui Cheney. "Cred că ceea ce face administraţia este exact ceea ce a spus că va face. Şi că aceasta evaluează situaţia pe baza unor informaţii în funcţie de circumstanţe, care s-au schimbat ... pentru a veni cu o politică susţinută care nu are doar o dimensiune", a continuat el.

Biden a făcut aceste declaraţii în timpul unui interviu de 30 de minute acordat vineri mai multor reporteri la reşedinţa ambasadorului american la Praga.

Întrebat în legătură cu sugestiile lui Cheney, potrivit căruia administraţia George W. Bush a lăsat deja o evaluare proprie a războiului din Afganistan, Biden a declarat: "Cui îi pasă", după care a făcut o pauză părând că regretă cuvintele rostite. Aruncându-i o privire directorului său de comunicare, Biden a zâmbit şi a clătinat din cap: "Da, da, ştiu. Pot vedea titlul".

El a precizat că Cheney nu a greşit atunci când a spus că administraţia Bush a lăsat o evaluare a strategiei, dar a afirmat că acest lucru este "irelevant", având în vedere că circumstanţele s-au schimbat.

Biden a efectuat un turneu de trei zile în Polonia, România şi Cehia, unde a încercat să calmeze nemulţumirea diplomatică generată de anunţul privind renunţarea la scutul antirachetă pe care precedenta administraţia intenţiona să îl amplaseze în regiune, misiune pe care consideră că a îndeplinit-o cu succes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici