Biden reafirmă că Ucraina va fi membră NATO / Putin: Această abordare generează "noi tensiuni"

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, joi, că Ucraina va deveni membră a NATO la un moment dat, deşi la summitul de la Vilnius nu a fost avansat un termen clar, iar preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că perspectivele de integrare în Alianţa Nord-Atlantică produc "noi tensiuni".

1692 afișări
Imaginea articolului Biden reafirmă că Ucraina va fi membră NATO / Putin: Această abordare generează "noi tensiuni"

"Întrebarea nu este dacă Ucraina va adera sau nu la NATO, ci când va putea adera. Vor adera la NATO", a declarat preşedintele Biden joi, într-un discurs rostit în Finlanda.

Alianţa Nord-Atlantică a stabilit, în principiu, că Ucraina va putea deveni membră la un moment dat, precizând însă că aderarea se va produce după încheierea războiului cu Rusia, când toate statele aliate vor fi de acord şi când Kievul va îndeplini criteriile politice şi militare.

Însă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat joi că perspectivele integrării Ucrainei în NATO generează noi tensiuni. "Aceste perspective creează noi tensiuni pe scena mondială", a declarat Vladimir Putin, potrivit Sky News.

Liderul de la Kremlin a precizat că nu se opune oferirii de garanţii de securitate Ucrainei de către Occident, subliniind însă că nu va accepta "angajamente care ar fi în detrimentul securităţii Rusiei". Vladimir Putin a atras atenţia că furnizarea de armament suplimentar Ucrainei are doar efectul "înrăutăţirii situaţiei".

Preşedintele Rusiei a subliniat, conform cotidianului Le Monde, că armamentul furnizat de aliaţii occidentali forţelor militare ucrainene nu joacă un rol determinant în conflict. "În mod clar, aceste rachete provoacă daune, dar nu se produce nimic determinant în zonele combatante în care sunt utilizate. Acest lucru este valabil şi pentru tancurile de fabricaţie străină", a afirmat Putin.

Anterior, preşedintele Biden a exprimat speranţa că forţele militare ucrainene vor înregistra progrese în contraofensiva lansată acum câteva săptămâni, pentru a forţa Moscova să accepte o soluţie negociată. "Eu sper, este aşteptarea mea, că Ucraina va face progrese importante în ofensivă, iar acest lucru va genera la un moment dat o soluţie negociată", a subliniat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici