NBC: Biden şi-a pierdut cumpătul cu Zelensky şi i-a reproşat că este "nerecunoscător"

NCB News - Biden abia terminase să-i spună lui Zelenskyy că tocmai îi dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistenţă militară, că preşedintele ucrainean a început să facă listă cu toate echipamentele şi armele suplimentare de care avea nevoie.

9910 afișări
Imaginea articolului NBC: Biden şi-a pierdut cumpătul cu Zelensky şi i-a reproşat că este "nerecunoscător"

Hepta

A devenit o rutină de când Rusia a invadat Ucraina: preşedintele Joe Biden şi preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi vorbesc prin telefon ori de câte ori SUA anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Kiev.

Dar într-o convorbire telefonică între cei doi lideri din iunie s-a desfăşurat diferit faţă de cele anterioare, potrivit a patru persoane care au ascultat apelul. Biden abia terminase să-i spună lui Zelenskyy că tocmai îi dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistenţă militară americană pentru Ucraina, când Zelenskyy a început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie şi pe care nu l-a primit.

Biden şi-a pierdut cumpătul.

Poporul american a fost destul de generos, iar administraţia sa şi armata americană au lucrat din greu pentru a ajuta Ucraina, a spus Biden, ridicând tonul, iar Zelenskyi ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă.

Oficialii administraţiei au spus că relaţia dintre Biden şi Zelenskyy s-a îmbunătăţit de la apelul telefonic din iunie, după care Zelenskyy a făcut o declaraţie în care lăuda SUA pentru asistenţa generoasă.  

Biden se confruntă acum cu rezistenţa unor republicani şi democraţi din Congresul care aprobă fondurile pentru ajutorarea Ucrainei. Casa Albă a discutat despre cererea Congresului privind ajutorul de miliarde de dolari în timpul sesiunii legislative de după alegerile intermediare din noiembrie. 

Casa Albă nu a specificat public o sumă. Parlamentarii şi lobbyiştii din Ucraina speră la 40-60 de miliarde de dolari, iar unii oficiali familiarizaţi cu discuţiile se aşteaptă ca numărul să fie de aproximativ 50 de miliarde de dolari, transmite NBC News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici