VIDEO  Biden trimite noi arme în Ucraina: elicopterele Mi-17 sunt pe drum

Pentagonului pregăteşte noi arme pentru a ataca vehiculele blindate ruseşti, iar semnalul politic al Washingtonului este clar: negocierile nu-şi mai găsesc locul.

15648 afișări
Imaginea articolului Biden trimite noi arme în Ucraina: elicopterele Mi-17 sunt pe drum

Biden trimite noi arme în Ucraina: elicopterele Mi-17 sunt pe drum

Statele Unite continuă să mărească livrările de arme către Ucraina. Marţi, 12 aprilie, Joe Biden a vorbit la telefon cu premierul britanic Boris Johnson. Cei doi lideri, se arată în raportul Casei Albe, „şi-au reafirmat angajamentul de a continua să ofere asistenţă militară şi umanitară” la Kiev.

Miercuri, 13, potrivit zvonurilor ajunse la urechile celor de la Reuters, administraţia Biden va anunţa expedierea de bunuri militare pentru încă 700 de milioane de dolari. Cheltuielile totale se ridică acum la 1,84 miliarde de la începutul conflictului şi la 3,1 miliarde din ianuarie 2021.

Se aşteaptă un salt calitativ, cu mai multe instrumente ofensive, precum elicopterele Mi-17 capabile să atace vehiculele blindate ale ruşilor şi alte vehicule care marşează deja spre Donbasul, scena aşteptată a celei mai sângeroase şi poate decisive bătălii a războiului.

În plus, Pentagonul studiază şi livrarea de artilerie cu rază intermediară (obuziere obuze), drone de apărare de coastă şi echipamente de protecţie în cazul atacurilor chimice, biologice sau nucleare. Tot astăzi, ministrul adjunct al apărării Kathleen Hicks se va întâlni cu directorii executivi ai celor opt companii private care construiesc arme pentru ucraineni.

Presiunea Congresului

Pentru Pentagon, cele mai utile dispozitive rămân rachetele antitanc Javelin, produse de Raytheon Technologies, şi antiaerienii Stingers. Ministrul adjunct Hicks va cere, de asemenea, accelerarea producţiei de sisteme radar şi alte instrumente de apărare aeriană.

Mişcarea lui Biden vin în întâmpinarea presiunii Congresului care, de câteva săptămâni, a cerut, practic, în unanimitate, să îi ofere lui Zelenski ceea ce are nevoie pentru a respinge agresiunea rusă.

Pe plan politic, semnalul care vine de la Washington este clar: negocierile sunt utopice. Cuvintele de ieri ale lui Vladimir Putin, „negocierile sunt într-o fundătură”, sunt considerate o confirmare a faptului că liderul rus intenţionează să submineze rezistenţa ucraineană.

Biden l-a acuzat şi pe Putin de „genocid” pentru prima dată. Escaladarea este acum completă. În două săptămâni, Biden l-a numit mai întâi „criminal de război”, apoi „măcelar”, acum îl pune la egalitate cu naziştii şi cu cei mai răi organizatori de masacre din istorie.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici